Međunarodni teniski turnir Plava Laguna Croatia Open Umag ušao je u najbolje godine, tridesete. 

Povijesni trenuci turnira

Bogatu povijest ATP-a obilježili su vrhunski i nerijetko dramatični mečevi u kojima su tenisači zvjezdanog statusa gubili od daleko neiskusnijih igrača, mnogi su u Umagu osvajali svoje prve naslove, neki su predavali mečeve zbog ozljeda ili iscrpljenosti, a finala su trajala od ekspresne 61 minute (D. Thiem i J. Sousa 2015.) do iscrpljujućih 170 minuta (F. Verdasco i I. Andreev 2008.).

Pet puta turnir je osvojio ljubimac umaške publike Carlos Moya, samo dvaput su slavili hrvatski tenisači i to Marin Čilić 2012. i Goran Prpić 1990., a pobjednici su dolazili iz svih krajeva svijeta: od Urugvaja, Argentine, Čilea, Švedske i Španjolske do Italije, Austrije, Švicarske, Češke, Ukrajine i Rusije.

Umag i ATP: Priča o velikoj ljubavi

Umag je poznat kao grad sporta i rekreacije, a tenis je u tu priču utkan zlatnim slovima. To je ljubav koja traje već nekoliko desetljeća, jedna od onih koja je Umagu donijela titulu europskog grada sporta u 2018. Turnir je za Istru i Hrvatsku velika promocija jer slike mečeva stižu do gledatelja u čak 100 zemalja svijeta. Umaški ATP osvojio je i brojne nagrade, među kojima je vrijedna „ATP Award of Excellence“. A jedna od njih, koja možda najbolje opisuje energiju turnira je nagrada „Best Fan Experience“ koja potvrđuje ono što brojni igrači i prijatelji turnira stalno ističu: zaraznu toplinu i feel good ozračje.

Dođite i uvjerite se sami!


Saznaj više o povijesti turnira.


Više o Uvjetima korištenja, Pravilima privatnosti te Općim uvjetima poslovanja možete pročitati ovdje